OPIS
Termometr do mierzenia temperatury potraw, wypieków i płynów jest niezbędnym elementem wyposażenia kuchni każdego świadomego kucharza.
Termometr kuchenny Bass Polska umożliwia pełna kontrolę temperatury potrawy w trakcie przygotowywania.
Dzięki dokładnemu termometrowi kuchennemu unikniesz sytuacji, w której potrawa jest gotowa z wierzchu lecz surowa w środku.
Termometr będzie szczególnie przydatny, jeśli często pieczesz mięso.
Wystarczy włożyć termometr ze szpikulcem w sam środek np. kurczaka, aby upewnić się, czy upiekł się także wewnątrz.
Spiczastą, długą końcówkę z łatwością umieścisz w środku rosnącego ciasta.
Bez problemu przebije ona także twardą skórkę chleba.
Dzięki długiej konstrukcji termometru, możesz sprawdzać temperaturę w rozgrzanym piekarniku w bezpieczny sposób, nie obawiając się poparzeń.
Termometr posiada dwie jednostki pomiaru do wyboru.
W zależności od preferencji i przepisu sprawdzisz temperaturę w stopniach Celsjusza lub Farenheita.
Duży wyświetlacz umożliwia natychmiastowy i wygodny odczyt.
Termometr zapamiętuje także maksymalne i minimalne wyniki pomiaru.
Co więcej, termometr wyłączy się automatycznie po dziesięciu minutach od ostatniego użycia.
Funkcja oszczędzania energii jest szczególnie przydatna w ferworze gotowania.
Możesz odłożyć termometr na blat bez obaw, że bateria się wyczerpie!
✅ SPECYFIKACJA
⭐ Pomiar temperatury w zakresie: -50° C ~ 300° C
⭐ Dokładność pomiaru: ± 1° C
⭐ Zasilanie: 1.5 V, bateria AG13
⭐ Długość: 23 cm